Informatie
Citylex

Citylex is een modern en betrouwbaar advocatenkantoor in Rotterdam, dat zich in verschillende rechtsgebieden heeft gespecialiseerd

Procedure Citylex

Intake

Om een beeld te krijgen van uw mogelijkheden en om inzicht te bieden in wat Citylex voor u kan doen, kunt u een afspraak maken om de inhoud van uw kwestie kort in persoon te bespreken. Zodra duidelijk is wat er dient te gebeuren, zal een dossier worden aangemaakt en kan de zaak worden opgestart. U ontvangt in dat geval een bevestigingsbrief met daarin een duidelijke taakomschrijving.

Gerechtelijke Procedure

In het geval van een namens u op te starten gerechtelijke procedure zal de advocaat een processtuk opstellen, dat bij de rechtbank wordt ingediend. De wederpartij kan dan eveneens een processtuk indienen, waarna een zitting bij de rechtbank kan volgen. Dit is een vereenvoudigd scenario, nu iedere zaak weer anders is en aanleiding geeft tot een eigen wijze van handelen of procederen. Hoe uw kwestie precies zal kunnen verlopen, zal met u in persoon worden besproken, waarna de noodzakelijke stappen zullen worden gezet.

Kosten
Citylex

Tarief

De kosten variëren tussen € 195,- per uur en € 225,- per uur, afhankelijk van de soort zaak, of het een spoedkwestie betreft en de complexiteit, te vermeerderen met 21% BTW. Er worden geen kantoorkosten gerekend. Griffierechten, deurwaarderskosten en andere gemaakte kosten worden apart in rekening gebracht.

Vast bedrag

In een aantal gevallen kan een vaste prijsafspraak worden gemaakt. Bijvoorbeeld bij een echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek of bij een laag inkomen. Er zal bovendien worden besproken of u in aanmerking komt voor rechtsbijstand.

Rechtsbijstand

Citylex is aangesloten bij RvR

U komt mogelijk in aanmerking voor rechtsbijstand bij een lager inkomen. Het Kantoor is aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand, waar de advocaat voor een aantal rechtsgebieden een aanvraag voor u kan indienen om ‘Pro Deo’ voor u te procederen. In dat geval kunnen uw kosten beperkt blijven tot een eigen bijdrage en eventuele griffierechten. Voor een volledige uitleg van de kosten bij rechtsbijstand, kunt u voor informatie terecht bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Jurische hulp nodig?
Wij staan voor je klaar

Neem contact op met Citylex om een beeld te krijgen van uw mogelijkheden en om inzicht te bieden in wat het kantoor voor u kan doen.

Citylex gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor u nog eenvoudiger en gebruiksvriendelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen onze website volgen en verzamelen. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Daarnaast bevat onze website functionaliteiten waar u uw persoonsgegevens achter kunt laten. Klik hier voor meer informatie over het verwerken van uw gegevens.

Citylex is tevens actief in de volgende locaties: