Huurrecht

Het huurrecht heeft betrekking tot alle rechten en plichten voor huurders en verhuurders. Heb je problemen met je (ver)huurder en wil je juridische hulp inschakelen, neem dan contact met ons op.

Bij een dreigende ontbinding van de huurovereenkomst kunt u baat hebben bij een advocaat. Het kantoor treedt voor huurders en voor verhuurders op. Ook in geval van achterstallig onderhoud, huurverhoging of incasso van de huur bent u bij dit kantoor aan het juiste adres.

In het huurrecht wordt een onderscheid gemaakt tussen consumentenhuur en bedrijfshuur.

Bij huur en verhuur door/aan consumenten kunnen zaken spelen als ontbinding huurovereenkomst, schadevergoeding bij oplevering van de woning en bijvoorbeeld achterstallig onderhoud.

1

Verhuurder Bedrijfsruimte

2

Huurder Bedrijfsruimte

3

Verhuurder Woonruimte

4

Huurder Woonruimte

Huurrecht
Verhuurder Bedrijfsruimte

’Gewone’ opzegging van de huurovereenkomst of ontbinding in geval van bijvoorbeeld renovatie, kan uitdagingen met zich meebrengen, waarbij de kans op succes staat of valt met een goede voorbereiding.

Opstellen van een nieuwe huurovereenkomst is bovendien maatwerk, waarbij verschillende opties worden afgewogen en de voorwaarden goed moeten worden geformuleerd om problemen in de toekomst zo veel mogelijk te vermijden.

Citylex kan u bij deze en andere aspecten van verhuur van bedrijfsruimte adviseren of begeleiden.

Huurrecht
Huurder Bedrijfsruimte

Als huurder van bedrijfsruimte kunt u geconfronteerd worden met een opzegging van de huurovereenkomst. Het kan ook zijn dat sprake is van achterstallig onderhoud of andere juridische uitdagingen in uw huurrelatie.

Neem contact op met Citylex voor een vrijblijvend gesprek en vergroot de kansen op een door u gewenste uitkomst.

Huurrecht
Verhuurder Woonruimte

U kunt te maken krijgen met wanbetaling van uw huurder of met andere vormen van niet-nakoming van de huurovereenkomst. Huurder kan u ook aanspreken voor bijvoorbeeld achterstallig onderhoud of niet akkoord gaan met een huurverhoging.

Beëindiging van de huurovereenkomst van woonruimte is vaak lastig, door de zware huurbescherming voor huurder. In al deze en andere gevallen kan Citylex u bijpraten over de mogelijkheden en u zonodig bijstaan in een procedure.

Huurrecht
Huurder Woonruimte

Als huurder van woonruimte heeft u verstrekkende huurbescherming.
Toch kunnen er situaties zijn waarbij u juridische ondersteuning kunt gebruiken, zoals bij opzegging of ontbinding door verhuurder, maar ook bij aansprakelijkstelling van de verhuurder bij schade.

In deze en andere gevallen kan een advocaat u helpen. Citylex staat u graag vrijblijvend te woord om uw rechten uit te leggen en indien nodig een procedure voor u te voeren bij de rechtbank.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag een gesprek aan om de mogelijkheden te bespreken. Citylex heeft uitgebreide ervaring in het voeren van procedures in het huurrecht, zowel voor huurders als verhuurders.

De drijfveer van Citylex is om een voor de rechtzoekende begrijpelijke en effectieve oplossing te bieden voor de vaak complexe juridische vraagstukken in de huidige moderne stadsomgeving.

Citylex gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor u nog eenvoudiger en gebruiksvriendelijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen onze website volgen en verzamelen. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Daarnaast bevat onze website functionaliteiten waar u uw persoonsgegevens achter kunt laten. Klik hier voor meer informatie over het verwerken van uw gegevens.

Citylex is tevens actief in de volgende locaties: